Τα τελευταία νέα από το διάστημα και όλες οι νέες ανακαλύψεις για το σύμπαν

Νετρίνο

Τηλεσκόπιο Νέστωρ στην ΠύλοΤο Νετρίνο είναι στοιχειώδες σωματίδιο που συνήθως ταξιδεύει σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, είναι ηλεκτρικά ουδέτερο, και είναι ικανό να διαπερνάει την συνηθισμένη μάζα σχεδόν ανενόχλητο και γι” αυτό είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός του.

Τα νετρίνα δημιουργούνται ως αποτέλεσμα ορισμένων τύπων ραδιενεργών διασπάσεων ή πυρηνικών αντιδράσεων, όπως εκείνες που λαμβάνουν χώρα στον Ήλιο, σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, ή όταν οι κοσμικές ακτίνες προσκρούουν σε άτομα. Υπάρχουν τρεις τύποι, ή «γεύσεις», του νετρίνο: νετρίνο ηλεκτρονίου, νετρίνο μιονίου και ταυ νετρίνο.

Κάθε είδος έχει και ένα αντίστοιχο αντισωματίδιο, που ονομάζεται αντινετρίνο. Νετρίνα ηλεκτρονίων δημιουργούνται κάθε φορά που τα πρωτόνια μετατρέπονται σε νετρόνια (ή νετρόνια σε πρωτόνια), οι δύο μορφές της διάσπασης βήτα.

Τα περισσότερα νετρίνα που διαπερνάν τη Γη προέρχονται από τον Ήλιο, και πάνω από 50 τρισεκατομμύρια ηλιακά νετρίνα περνούν από το ανθρώπινο σώμα κάθε δευτερόλεπτο.

Παρακάτω ακολουθεί ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών ή αλλιώς CERN

Σχετικά άρθρα:

Κανένα σχόλιο

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Τηλεσκόπια

Τηλεσκόπια

Πείτε τη γνώμη σας.

Τι είναι στα αλήθεια οι Μαύρες Τρύπες;

Δείτε τα Αποτελέσματα

Loading ... Loading ...

Αρχείο Δημοσκοπήσεων

NASA TV

NASA TV
RSS Feed Newsletter Αρχείο
Facebook Group Tsene on Twitter Tsene's YouTube Channel