Πλανήτης ΕρμήςΑυτό το μωσαϊκό δείχνει τον πλανήτη Ερμή, φωτογραφημένο από το Mariner 10, καθώς αυτό απομακρυνόταν από τον πλανήτη στις 29 Μαρτίου 1974. Το ψηφιδωτό έγινε με περισσότερα από 140 καρέ που ελήφθησαν περίπου δύο ώρες μετά τη συνάντηση των δυο σωμάτων, σε απόσταση 60.000 χιλιομέτρων.

Ο βορράς βρίσκεται στην κορυφή. Ο ισημερινός διαπερνά τον πλανήτη περίπου στα 2/3 της απόστασης από την κορυφή του δίσκου.Αυτό το ημισφαίριο κυριαρχείται από ομαλές πεδιάδες και όχι από κρατήρες.

Η μισή από μια μεγάλη λεκάνη που ονομάζεται Caloris Basin εμφανίζεται κοντά στο κέντρο της γραμμής που χωρίζει τη μέρα από τη νύχτα. Το βουνό που περιτριγυρίζει τη λεκάνη έχει διάμετρο 1.300 χιλιόμετρα.

Η αποστολή του Μάρινερ 10, το οποίο διαχειριζόταν το Jet Propulsion Laboratory της NASA, εξερεύνησε την Αφροδίτη τον Φεβρουάριο του 1974 προς τον δρόμο του να περάσει τρεις φορές από τον Ερμή τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 1974 και τον Μάρτιο του 1975. Το διαστημικό σκάφος πήρε πάνω από 7.000 φωτογραφίες του Ερμή, της Αφροδίτης, τη Γης και της Σελήνης.