Ηλιοβασίλεμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Τι είναι αυτές οι περίεργες χρωματικές ζώνες που φαίνονται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό; Ο ήλιος που δύει μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης. Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε τον περασμένο μήνα από την Αποστολή 23, φαίνεται το ηλιοβασίλεμα με αρκετή λεπτομέρεια των πολλών στρωμάτων της λεπτής ατμόσφαιρας της Γης.

Στο κάτω τμήμα της φωτογραφίας είναι η σκοτεινή πλευρά της Γης. Πάνω από αυτό, με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, είναι η τροπόσφαιρα της Γης, η οποία περιέχει το 80% της ατμόσφαιρας κατά μάζα και σχεδόν όλα τα σύννεφα του ουρανού.

Ορατή ως μια λευκή μπάντα πάνω από τη τροπόσφαιρα είναι η στρατόσφαιρα, μέρος της ατμόσφαιρας της Γης, όπου πετούν τα αεροπλάνα και αιωρούνται κάποια ανθεκτικά βακτήρια. Πάνω από τη στρατόσφαιρα, φαίνονται σαν μια λεπτή μπλε λωρίδα, τα υψηλότερα και λεπτότερα ατμοσφαιρικά επίπεδα που σταδιακά εξαφανίζονται στο κρύο και σκοτεινό κενό του διαστήματος.

Το ηλιοβασίλεμα δεν είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα για τους επιβάτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, επειδή μπορούν να το δουν ως και 16 φορές την ημέρα.