Αντανακλάσεις της Ομάδας 1970
Η ομάδα 1970 μερικές φορές αγνοείται από τους αστρονόμους. Ειδικότερα, αυτή η όμορφη ομάδα νεφελωμάτων ανάκλασης στον Ωρίωνα – των NGC 1977, NGC 1975 και NGC 1973 – συνήθως παραβλέπονται υπέρ της σημαντικής λάμψης από το κοντινό αστρικό βρεφοκομείο πιο γνωστό ως Νεφέλωμα του Ωρίωνα.

Βρισκόμενα μαζί με το σπαθί του Ωρίωνα ακριβώς βόρεια από το φωτεινό συγκρότημα του Νεφελώματος του Ωρίωνα, τα νεφελώματα ανάκλασης συνδέονται με το γιγαντιαίο μοριακό νέφος του Ωρίωνα περίπου 1.500 έτη φωτός μακριά, αλλά κυριαρχούνται από το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της διαστρικής σκόνης που αντανακλά το φως από νεαρά θερμά αστέρια. Ο βορράς είναι προς τα κάτω σε αυτή την εικόνα από τηλεσκόπιο στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, και έτσι το πιο γνωστό Νεφέλωμα του Ωρίωνα συνορεύει στην κορυφή της θέας.

Το NGC 1977 εκτείνεται σε όλο το πεδίο πάνω ακριβώς από το κέντρο, και χωρίζεται από το NGC 1973 (κάτω αριστερά) και το NGC 1975 (κάτω δεξιά) από τις πιο σκοτεινές περιοχές συσκοτισμένης σκόνης. Πολλοί παρατηρητές στο βόρειο ημισφαίριο ισχυρίζονται ότι βλέπουν το γενικό σχήμα ενός ανθρώπου που τρέχει στο κοσμικό νέφος σκόνης, αλλά, φυσικά, βλέπουν αυτή τη θέα ανάποδα.