Οροπέδιο Αρίσταρχος
Δεμένο με την τεράστια ροή λάβας του Ωκεανού Procellarum της Σελήνης βρίσκεται το Οροπέδιο Αρίσταρχος. Ο φωτεινός κρατήρας στη γωνία του οροπεδίου είναι ο Αρίσταρχος, ένας νέος κρατήρας πλάτους 42 χιλιομέτρων και βάθους 3 χιλιομέτρων.

Η λάβα πλημμύρισε τον ελαφρώς μικρότερο κρατήρα Ηρόδοτο επάνω και προς τα αριστερά. Μια κοιλάδα ή αυλάκι πιθανόν σκαλισμένα από λάβα που έρεε γρήγορα ή σήραγγα λάβας που κατέρρευσε, η Vallis Schroteri ξεκινάει στα δεξιά του Ηροδότου και ελίσσεται σε όλο το οροπέδιο για περίπου 160 χιλιόμετρα, τελικά στρίβει προς το πάνω μέρος της εικόνας.

Το Οροπέδιο Αρίσταρχος είναι σαν ένα ορθογώνιο νησί περίπου 200 χιλιομέτρων, που προεξέχει μέχρι 2 χιλιόμετρα περίπου πάνω από την λεία επιφάνεια του Ωκεανού των Καταιγίδων (Ocean of Storms). Φωτογραφημένο από παρατηρητήριο σε πίσω αυλή ενός σπιτιού στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, η αντίθεση του φωτός γύρω από τον Αρίσταρχο με τις σκοτεινές, λείες, πλημμυρισμένες με λάβα επιφάνειες δείχνουν πιο οικείες χιονισμένες σκηνές από τον πλανήτη Γη.