Η Σκιά του Γαλαξία
Έχετε δει ποτέ τη λάμψη του Γαλαξία μας να δημιουργεί σκιές; Για να γίνει αυτό, οι συνθήκες πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Πρώτα απ ‘όλα, ο ουρανός πρέπει να είναι σχετικά καθαρός από σύννεφα έτσι ώστε η μεγάλη ζώνη του κεντρικού δίσκου του Γαλαξία μας να μπορεί να φαίνεται.

Το γύρω περιβάλλον πρέπει να είναι πολύ κοντά στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς έντονο τεχνητό φωτισμό ορατό πουθενά. Στη συνέχεια, η Σελήνη δεν πρέπει να είναι οπουδήποτε πάνω από τον ορίζοντα αλλιώς η λάμψη της θα κυριαρχεί στο τοπίο. Τέλος, οι σκιές μπορούν να φωτογραφηθούν σε μεγάλες εκθέσεις. Στην παραπάνω εικόνα που λήφθηκε στο Port Campbell National Park, στη Victoria της Αυστραλίας, επτά φωτογραφίες των 15 δευτερολέπτων του εδάφους και του περιστρεφόμενου ουρανού προστέθηκαν ψηφιακά ώστε να εμφανιστεί το απαιτούμενο φως και οι λεπτομέρειες.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το Loch Ard Gorge, που ονομάστηκε έτσι από ένα πλοίο που τραγικά προσάραξε εκεί το 1878. Οι δύο βράχοι που απεικονίζονται είναι τα απομεινάρια μιας αψίδας που κατέρρευσε και ονομάζονται Τομ και Εύα εις μνήμην των δύο ανθρώπων που επέζησαν από το ναυάγιο του πλοίου Loch Ard. Με μια προσεκτική επιθεώρηση του νερού κοντά στα βράχια μπορούν να φανούν οι αντανακλάσεις και οι σκιές από το φως που ρίχνει ο Γαλαξίας μας.