Αστεροειδείς
Βράχοι από το διάστημα χτυπάνε τη Γη κάθε μέρα. Εν τούτοις, όσο μεγαλύτερος είναι ο βράχος, τόσο λιγότερη γη χτυπιέται. Πολλά κιλά διαστημικής σκόνης εισέρχεται στη Γη καθημερινά. Μεγάλα κομμάτια εμφανίζονται αρχικά σαν φωτεινά μετέωρα. Βράχοι σε μέγεθος μπάλας μπέιζμπολ και παγωμένες μπάλες εισέρχονται μέσα στην ατμόσφαιρα μας καθημερινά και εξατμίζονται γρήγορα στο τίποτα.

Σημαντικές απειλές υπάρχουν για τους βράχους κοντά στα 100 μέτρα σε διάμετρο, που χτυπούν τη Γη περίπου κάθε 1.000 χρόνια. Ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά τσουνάμι αν χτυπούσε σε έναν ωκεανό, δυνητικά καταστροφικό ακόμα και για μακρινές ακτές. Μια σύγκρουση με έναν τεράστιο αστεροειδή, με πάνω από 1 χλμ διάμετρο, είναι πιο σπάνια, και συνήθως συμβαίνει κάθε λίγα εκατομμύρια χρόνια, θα μπορούσε να έχει πραγματικά παγκόσμιες συνέπειες.

Πολλοί αστεροειδείς παραμένουν άγνωστοι. Στην πραγματικότητα, ένας ανακαλύφθηκε το 1998 ως η μακριά μπλε λωρίδα όπως φαίνεται στην φωτογραφία αρχείου από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Τον Ιούνιο του 2002, ο μικρός αστεροειδής 100 μέτρων 2002 MN ανακαλύφθηκε μόνο αφού πέρασε από τη Γη, και μάλιστα μέσα από την τροχιά της Σελήνης. Ο 2002 MN πέρασε ακόμα ποιο κοντά από τον 1994 XM1, αλλά όχι τόσο κοντά όσο θα περάσει ο 2004 MN4 το 2029. Μια σύγκρουση με ένα μεγάλο αστεροειδή δεν θα επηρεάσει την τροχιά της Γης τόσο όσο η σκόνη που θα σηκωθεί και θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα της Γης. Ένα πιθανό αποτέλεσμα είναι μια παγκόσμια εξαφάνιση πολλών έμβιων όντων, πιθανώς ξεπερνώντας τη συνεχιζόμενη εξαφάνιση που συμβαίνει τώρα.