Κομήτης Tempel 1
Κανένα διαστημόπλοιο δεν έχει ποτέ επισκεφθεί έναν κομήτη δύο φορές. Το πρωτοφανές πέρασμα του Stardust-NeXT δίπλα από τον κομήτη Tempel 1 στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2011 έδωσε στην ανθρωπότητα μια μοναδική ευκαιρία να δούμε πώς αλλάζει ο πυρήνας ενός κομήτη με την πάροδο του χρόνου.

Οι αλλαγές στον πυρήνα του κομήτη Tempel 1 είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή ο κομήτης χτυπήθηκε με ένα κρουστικό εκκρεμές από το διαστημικό σκάφος Deep Impact το 2005. Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζεται μια ψηφιακά αιχμηρή εικόνα του κομήτη Tempel 1, από την πλησιέστερη προσέγγιση του Stardust-NeXT. Ορατά είναι πολλά χαρακτηριστικά που φωτογραφήθηκαν το 2005, συμπεριλαμβανομένων κρατήρες, κορυφογραμμές, και φαινομενικά πιο ομαλές περιοχές.

Λίγα σαφή συμπεράσματα είναι ακόμη διαθέσιμα, αλλά τα επόμενα χρόνια, αστρονόμοι οι οποίοι ειδικεύονται σε κομήτες και στην κατανόηση της αρχής του ηλιακού μας συστήματος θα μελετήσουν προσεκτικά αυτές τις εικόνες αναζητώντας νέα στοιχεία για το πώς συντέθηκε ο κομήτης Tempel 1, πώς η περιοχή πρόσκρουσης του 2005 φαίνεται τώρα, και πως έχουν εξελιχθεί τα γενικά χαρακτηριστικά του κομήτη.