Η Σκηνή του Εγκλήματος
Τα τέσσερα βασικά κομμάτια του υλικού που έφτασαν στον Άρη μαζί με το ρόβερ Curiosity της NASA εντοπίστηκαν από το Mars Reconnaissance Orbiter (MRO). Η υψηλής ανάλυσης κάμερα του (HiRISE) συνέλαβε αυτή την εικόνα περίπου 24 ώρες μετά την προσγείωση. Στην εικόνα φαίνονται η θερμική ασπίδα, που ήταν το πρώτο κομμάτι που χτύπησε το έδαφος, ακολουθούμενη από το πίσω κέλυφος που συνδέονταν με το αλεξίπτωτο, στη συνέχεια το ίδιο το ρόβερ άγγιξε το έδαφος, και τελικά, αφού κόπηκαν τα καλώδια, ο ουράνιος γερανός πέταξε στα βορειοδυτικά και συνετρίβη. Οι σχετικά σκοτεινές περιοχές σε όλα τα τέσσερα σημεία είναι από διαταραχές της φωτεινής σκόνης στον Άρη, αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή ύλη κάτω από την επιφανειακή σκόνη.

Γύρω από το ρόβερ, αυτή η διαταραχή ήταν από τους προωθητήρες του γερανού, και σχηματίζει συμμετρικό σχέδιο. Οι σκοτεινοί ακτινωτοί πίδακες από τον γερανό είναι σαν ένα λοξό σημείο πρόσκρουσης, πολύ παρόμοιο με τις πλάγιες γραμμές πρόσκρουσης των αστεροειδών. Στην πραγματικότητα, κάνουν ένα βέλος που δείχνει προς το Curiosity.

Η εικόνα αποκτήθηκε από μία ειδική κύλιση 41 μοιρών του MRO, μεγαλύτερο από το κανονικό όριο 30 μοιρών. κύλισε προς τα δυτικά και προς τον ήλιο, που αύξησε την ορατή σκέδαση από την ατμοσφαιρική σκόνη καθώς και το ποσό της ατμόσφαιρας μέσα από την οποία είχε να κοιτάξει, μειώνοντας έτσι την αντίθεση των επιφανειακών χαρακτηριστικών. Μελλοντικές εικόνες θα δείξουν τα κομμάτια με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Η θέα έχει κλίση περίπου 45 μοίρες από την επιφάνεια (περισσότερες από 41° λόγω της πλανητικής καμπυλότητας), σαν θέα από το παράθυρο ενός αεροπλάνου. Η κλίμακα της εικόνας είναι 39 εκατοστά ανά pixel.