Ήχοι του Διαστήματος
Ήχος (wav ή mp3) του φαινομένου που είναι γνωστό ως “χορωδία” ραδιοκυμάτων μέσα στη μαγνητόσφαιρα της Γης που είναι σε συχνότητες που μπορούν να ακουστούν από το ανθρώπινο αυτί, καταγράφηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, από το Ηλεκτρικού και Μαγνητικού Πεδίου Όργανο του RBSP. Πέντε καταγραφές των έξι δευτερολέπτων συλλήφθηκαν σε αυτό το δείγμα, και παίζουν η μια αμέσως μετά την άλλη, χωρίς κενά.

“Οι άνθρωποι γνωρίζουν για τη χορωδία εδώ και δεκαετίες”, λέει ο κύριος ερευνητής του EMFISIS, Craig Kletzing, από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα. “Δέκτες ραδιοκυμάτων χρησιμοποιούνται για να το καταγράψουν, και ακούγεται πολύ σαν κελάηδισμα πουλιών. Είναι συχνά πιο εύκολο να συλληφθεί το πρωί, το οποίο μαζί με το τσιτσίρισμα του ήχου είναι ο λόγος που μερικές φορές αναφέρεται ως “χορωδία της αυγής”.

Το RBSP, που εκτοξεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2012, είναι μέρος του προγράμματος Ζώντας με Ένα Αστέρι της NASA για την εξερεύνηση των πτυχών του συνδεδεμένου συστήματος Ηλίου-Γης που επηρεάζει άμεσα τη ζωή και την κοινωνία.