Η Ανθρωπότητα Εξερευνά το Ηλιακό Σύστημα
Ποια διαστημόπλοια χρησιμοποιεί η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή για να εξερευνήσει το ηλιακό μας σύστημα;

Επί του παρόντος, κάθε εσωτερικός πλανήτης έχει τουλάχιστον ένα ρομποτικό εξερευνητή, ενώ αρκετοί άλλοι παρακολουθούν τον Ήλιο μας, μερικοί χαρτογραφούν το Φεγγάρι της Γης, μερικοί κυνηγούν αστεροειδείς και κομήτες, ένας είναι σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, και πολλοί ακόμη κατευθύνονται έξω στο βαθύ διάστημα.

Η παραπάνω εικόνα δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, με το εσωτερικό ηλιακό σύστημα να απεικονίζεται επάνω δεξιά και το εξωτερικό ηλιακό σύστημα κάτω αριστερά. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα αρμάδα, η σημερινή μας εποχή θα μπορούσε να είναι γνωστή ως η εποχή που η ανθρωπότητα διερευνάει το ηλιακό της σύστημα. Μερικές φορές διαστημικά σκάφη που χωρίζονται με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους λειτουργούν μαζί ως ένα ΔιαΠλανητικό Δίκτυο (InterPlanetary Network) για να καθορίσουν την κατεύθυνση μακρινών εκρήξεων ανιχνεύοντας φωτόνια υψηλής ενέργειας.

Μελλοντικά διαστημόπλοια ορόσημα, αναφέρονται στο κάτω μέρος του γραφήματος, συμπεριλαμβανομένων το Dawn που φτάνει στον Ceres, το μεγαλύτερο αντικείμενο στην ζώνη των αστεροειδών, και το New Horizons που φτάνει τον Πλούτωνα, και τα δύο το 2015.