Πως θα έμοιαζε αν βρισκόσασταν σε τροχιά γύρω από μια μαύρη τρύπα; Δεδομένου ότι η έντονη βαρύτητα της μαύρης τρύπας μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα μονοπάτια του φωτός, οι συνθήκες θα ήταν πράγματι περίεργες.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, το σύνολο του ουρανού θα είναι ορατό δεδομένου ότι ακόμη και το φως από τα αστέρια πίσω από τη μαύρη τρύπα θα έχουν καμφθεί στο μάτι του παρατηρητή. Από την άλλη, ο ουρανός κοντά στη μαύρη τρύπα θα εμφανιζόταν σημαντικά παραποιημένος, με όλο και περισσότερες εικόνες από ολόκληρο τον ουρανό ορατές όλο και πιο κοντά στην μαύρη τρύπα. Πιο εντυπωσιακό οπτικά, ίσως, είναι η εξωτερική εικόνα του ουρανού που περιέχεται πλήρως μέσα σε έναν εύκολα διακριτό κύκλο γνωστό ως το δαχτυλίδι του Αϊνστάιν.

Σε τροχιά γύρω από μια μαύρη τρύπα, όπως φαίνεται στο παραπάνω επιστημονικά ακριβή βίντεο δημιουργημένο από υπολογιστή, εμφανίζονται αστέρια που περνούν σχεδόν ακριβώς πίσω από τη μαύρη τρύπα τρέχοντας γρήγορα κοντά στον δακτύλιο του Αϊνστάιν. Παρόλο που οι εικόνες αστεριών κοντά στον δακτύλιο του Αϊνστάιν μπορεί να φαίνεται ότι κινούνται ταχύτερα από το φως, δεν υπάρχει αστέρι που στην πραγματικότητα να κινείται τόσο γρήγορα.