Skip to main content

Πυρηνική σύντηξη, η Πηγή Ενέργειας του Ή

Πυρηνική σύντηξη, η Πηγή Ενέργειας του Ήλιου (Infographic)

Στο εσωτερικό των αστεριών σαν τον ήλιο, η ακραία θερμοκρασία σχίζει τα άτομα στα συστατικά τους: πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια. Υπό κανονικές συνθήκες, η αμοιβαία άπωση των πρωτονίων θα έπρεπε να τα αναγκάζει να αποχωρίζονται. Κβαντικά φαινόμενα στον ήλιο επιτρέπουν θερμά, πρωτόνια υψηλής ταχύτητας να συγχωνεύονται σε πυρήνες ηλίου. Αυτή η αντίδραση σύντηξης οδηγεί την […]

Ατομικό Ρολόι θα Πετάξει στον Διαστημικό

Ατομικό Ρολόι θα Πετάξει στον Διαστημικό Σταθμό το 2016

Ένα νέο ατομικό ρολόι πρόκειται να εγκατασταθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2016, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή πειραμάτων φυσικής για την διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο χώρο και το χρόνο.

Οι Κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού ο

Οι Κοσμοναύτες του Διαστημικού Σταθμού ολοκλήρωσαν τον Περίπατο τους

Οι Μηχανικοί Πτήσης της Αποστολής 40 του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού Oleg Artemyev και Alexander Skvortsov της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος ολοκλήρωσαν έναν διαστημικό περίπατο 5 ωρών και 11 λεπτών. Οι διαστημικοί περιπατητές απελευθέρωσαν έναν μικρό Περουβιανό επιστημονικό δορυφόρο και εγκατέστησαν αρκετά πειραματικά πακέτα στο κύτος του ρωσικού τμήματος του διαστημικού σταθμού.

Αέρια Τροφοδοτούμενα από Μαύρη Τρύπα Οργ

Αέρια Τροφοδοτούμενα από Μαύρη Τρύπα Οργώνουν Γαλαξία

Αυτή η σύνθετη εικόνα ενός γαλαξία δείχνει πώς η έντονη βαρύτητα μιας μαύρης τρύπας μπορεί να αξιοποιηθεί για να παραχθεί τεράστια ενέργεια. Η εικόνα περιέχει δεδομένα ακτίνων Χ από το Παρατηρητήριο Chandra της NASA (μπλε χρώμα), οπτικό φως που καταγράφηκε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble (χρυσό) και ραδιοκύματα από το Very Large Array (ροζ).

Ο Ιπτάμενος Δίσκος LDSD της NASA

Το πρόγραμμα Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD) της NASA πέταξε με επιτυχία ένα δοκιμαστικό όχημα σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου τροφοδοτούμενου από πύραυλο στο εγγύτερο διάστημα στα τέλη Ιουνίου από τις Πυραυλικές Εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Καουάι της Χαβάης.

Το Rosetta Έφτασε στον Κομήτη 67P/Churyu

Το Rosetta Έφτασε στον Κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko

Μετά από ένα μακρύ ταξίδι μιας δεκαετίας κυνηγώντας τον στόχο του, το Rosetta της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, που μεταφέρει τρία επιστημονικά όργανα της NASA έγινε το πρώτο διαστημόπλοιο που συναντήθηκε με έναν κομήτη. Ο τελευταίος από μια σειρά 10 ελιγμών που ξεκίνησε τον Μάιο, για να ρυθμίσει την ταχύτητα και την τροχιά του Rosetta για […]