Πως θα έμοιαζε αν πετούσατε πάνω από τον Πλούτωνα; Το διαστημόπλοιο Νέοι Ορίζοντες (New Horizons) έκανε αυτό ακριβώς στα τέλη Ιουλίου και συνεχίζει να επιστρέφει εκπληκτικές φωτογραφίες του νάνου-πλανήτη. Μερικές καλά επιλεγμένες εικόνες από το πέρασμα (flyby) έχουν μετατραπεί ψηφιακά στο παραπάνω βίντεο.

Το βίντεο ξεκινάει με την προσέγγιση του New Horizon στο σύστημα του Πλούτωνα, με τον Πλούτωνα και το μεγαλύτερο φεγγάρι του, Χάρων, σε τροχιά γύρω από ένα κοινό κέντρο μάζας. Καθώς το διαστημόπλοιο πλησιάζει τον Πλούτωνα, μοναδικά, εκπληκτικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας αρχίζουν και γίνονται ορατά αλλά, δυστυχώς, γρήγορα περιστρέφεται εκτός του οπτικού πεδίου. Το New Horizons στη συνέχεια περνά ακριβώς πάνω και κοντά σε μια μεγάλη, συναρπαστική, ανοιχτόχρωμη, σε σχήμα καρδιάς, και ασυνήθιστα ομαλή περιοχή που τώρα είναι γνωστή ως Tombaugh Regio.

Το διαστημικό σκάφος στη συνέχεια περιστρέφεται για να κοιτάξει πίσω στη νυχτερινή πλευρά του Πλούτωνα, βλέποντας μια ατμοσφαιρική ομίχλη να καλύπτει τον πλανήτη. Τέλος, ο Πλούτωνας σβήνει σε μια τελική αλληλουχία που απεικονίζεται με τις τροχιές των πολλών μικρότερων φεγγαριών του Πλούτωνα. Παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στον Πλούτωνα, το διαστημικό σκάφος New Horizons μπορεί κάλλιστα να κατευθυνθεί να πετάξει δίπλα από έναν αστεροειδή γνωστό μόνο ως 2014 MU69.