Αποστολή 45

Ο Μηχανικός Πτήσης Kjell Lindgren της Αποστολής 45 είναι μεταξύ των τριών μελών του πληρώματος που επέστρεψαν στη Γη την Παρασκευή μετά από μια αποστολή 141 ημερών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν περίπου στις 19:12 τοπική ώρα.

Επίσης επέστρεψαν και ο Μηχανικός Πτήσης Oleg Kononenko της Roscosmos (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαστήματος) και ο Kimiya Υυί της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης (JAXA). Το πλήρωμα προσγειώθηκε βορειοανατολικά της απομακρυσμένης πόλης Dzhezkazgan στο Καζακστάν, σηματοδοτώντας την πρώτη προσγείωση πληρώματος που πραγματοποιήθηκε μετά το ηλιοβασίλεμα και μόλις την 6η νυχτερινή επιστροφή διαστημικού σκάφους Soyuz από το διαστημικό σταθμό.

Soyuz TMA-17M

Με το τέλος αυτής της αποστολής, ο Kononenko έχει περάσει συνολικά 533 ημέρες στο διάστημα, και οι Lindgren και Υυί, στην πρώτη τους πτήση, πέρασαν 141 ημέρες στο διάστημα.

Κατά την παραμονή τους στο σταθμό έλαβαν μέρος σε παρατηρήσεις της Γης και διεξήγαγαν έρευνες στους τομείς της φυσικής επιστήμης, της βιολογικής και της μοριακής για να προωθήσουν τη γνώση και να επιδείξουν νέες τεχνολογίες. Οι έρευνες αυτές οδηγούν σε ερευνητικά επιτεύγματα και τεχνολογικές καινοτομίες που παρέχουν οφέλη στη Γη και θα δώσουν τη δυνατότητα σε μακράς διαρκείας ανθρώπινων αποστολών και την ρομποτική εξερεύνηση στο βαθύ διάστημα.