Καθρέφτες και Μασκοφόροι
Ποιοι είναι αυτοί οι μασκοφόροι άνδρες; Τεχνικοί από τη Ball Aerospace και τη NASA δοκιμάζουν τα τμήματα του πρωτεύον καθρέφτη του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb (JWST).

Προγραμματισμένο να εκτοξευτεί το 2014, το JWST θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το νεαρό Σύμπαν στο υπέρυθρο φάσμα, χρησιμοποιώντας ένα πρωτεύον κάτοπτρο μήκους 6,5 μέτρων που αποτελείται από 18 εξαγωνικά τμήματα.

Τμήματα από τον καθρέφτη του JWST είναι στο στάδιο της προετοιμασίας δοκιμών για να εξασφαλιστεί ότι ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της αποστολής.

Τα κοστούμια και οι μάσκες των τεχνικών βοηθάνε στη πρόληψη της μόλυνσης των επιφανειών του καθρέφτη. Στις εγκαταστάσεις ακτίνων Χ Marshall οι καθρέφτες ελέγχονται στη μεγάλη κυκλική αίθουσα μετά την εκκένωση του αέρα και την ψύξη του θαλάμου στους -240 βαθμούς Κελσίου (μόλις 60 βαθμούς πάνω από το απόλυτο μηδέν).

Η εξαιρετικά χαμηλή πίεση και θερμοκρασία προσομοιώνουν το λειτουργικό περιβάλλον του καθρέφτη στο διάστημα. Οι δοκιμές των τμημάτων του καθρέφτη θα συνεχιστούν για τους επόμενους 18 μήνες.