Ονειρεύομαι ένα Μπλε Ηλιοβασίλεμα


Το ηλιοβασίλεμα καταγράφτηκε από το Rover Opportunity, το Νοέμβριο του 2010. Ο ήλιος κατεβαίνει στον Αρειανό ορίζοντα και δύει στην παραπάνω ταινία που φτιάχτηκε χρησιμοποιώντας εικόνες από την πανοραμική κάμερα (Pancam) επάνω στο εξερεύνητικό Rover της NASA, Opportunity.

Το Διαστημικό Λεωφορείο Κυλάει προς την Εξέδρα Εκτόξευσης


Σε αυτό το βίντεο της NASA βλέπουμε, πίσω από τα παρασκήνια, τη διαδικασία κύλισης ενός διαστημικού λεωφορείου από το κτίριο συναρμολόγησης προς την εξέδρα εκτόξευσης. Ο αστροναύτης Mike Massimino συνομιλεί με μερικούς από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στη μεταφορά του διαστημικού λεωφορείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν τον τεράστιο ερπυστριοφόρο μεταφορέα.

Η Σουπερνόβα 1987A σε 3D


Αναπαράσταση της Σούπερνόβα 1987A σε 3D απεικόνιση.

Ηλιακή Έκλαμψη 2010


Ηλιακή Έκλαμψη Τύπου C3.

Νοηματική Γλώσσα από τον Διαστημικό Σταθμό


Η Αστροναύτης Caldwell Dyson μας στέλνει ένα μήνυμα από το διάστημα στη νοηματική γλώσσα.

Ο Ήλιος από το Παρατηρητήριο SDO


Ο Ήλιος σε HD από το SDO.

Συγκρουόμενοι Γαλαξίες Δημιουργούν Ενεργούς Γαλαξιακούς Πυρήνες


Αυτή η προσομοίωση υπολογιστή δείχνει τη σύγκρουση δύο σπειροειδών γαλαξιών που έχουν στο κέντρο τους γιγαντιαίες μαύρες τρύπες. Η σύγκρουση συγχωνεύει τις μαύρες τρύπες και ανακατεύει τα αέρια από τους δύο γαλαξίες.

Οι συγχωνευμένες μαύρες τρύπες φωτίζονται, καθώς διαμορφώνονται σε έναν ενεργό γαλαξιακό πυρήνα που ονομάζεται κβάζαρ και δημιουργούν έναν “άνεμο” που φυσά μακριά ένα μεγάλο μέρος των γαλαξιακών αερίων.

Το Mars Rover Curiosity αποκτάει τροχούς


Εργασίες συναρμολόγησης του οχήματος Mars Curiosity.

Νέο Βίντεο από τη Καταστροφή του Challenger


Νέο ερασιτεχνικό βίντεο από τη καταστροφή του Challenger

LOFAR

Αυτό το webcast είναι μια εγγραφή από μια ζωντανή 24-ωρη εκπομπή με τίτλο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 τηλεσκόπια”, που αποτελούσε μέρος του σχεδίου “100 Ώρες Αστρονομίας” για το Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το “Ο γύρος του κόσμου σε 80 τηλεσκόπια” και το “100 Ώρες Αστρονομίας”, επισκεφθείτε τη σελίδα.

Διπλασιασμός του πληρώματος στον ISS

Τα προφίλ των αστροναυτών της NASA Doug Wheelock και Shannon Walker, και του κοσμοναύτη Fyodor Yurchikhin, που έφτασαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 17 Ιουνίου. Εκτοξεύτηκαν με ένα Soyuz από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν. Οι Wheelock και Yurchikin είναι βετεράνοι στις διαστημικές πτήσεις ενώ η Walker θα κάνει την πρώτη της πτήση.