Almahata Sitta 15
Ο μικρός αστεροειδής 2008 TC3 που έπεσε στη Γη τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου 2008, παρατηρήθηκε στον ουρανό πάνω από την έρημο Nubian, στο βόρειο Σουδάν. Το εν λόγω γεγονός ήταν αξιοσημείωτο, διότι ήταν η πρώτη φορά που ένας αστεροειδής εντοπίστηκε στο διάστημα πριν από την συντριβή του στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Γενικά θεωρήθηκε ότι ο αστεροειδής είχε εντελώς διαλυθεί σε σκόνη. Όμως, με βάση δορυφορικών και επίγειων παρατηρήσεων της ατμοσφαιρικής πρόσκρουσης, ο Δρ Mauwia Shaddad του Πανεπιστημίου του Χαρτούμ (Khartoum), με τη βοήθεια από τον Dr Peter Jenniskens του SETI Institute και του NASA Ames Research Center, καθοδήγησαν μια αποστολή από φοιτητές και προσωπικό προς την περιοχή, για την αναζήτηση θραυσμάτων. Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, δύο ώρες μετά την έναρξη της αναζήτησή τους, βρέθηκε ο πρώτος μετεωρίτης. Η ομάδα συνέλεξε τελικά περίπου 280 μικρούς μετεωρίτες, που σήμερα ονομάζονται Almahata Sitta, με συνολική μάζα περίπου 5 κιλά – το πρώτο υλικό που ανακτάται από έναν γνωστό αστεροειδή. Σε πλήρη αντίθεση με τις ελαφρότερες χρωματιστές πέτρες, το μαύρο θραύσμα στην εικόνα είναι ο μετεωρίτης Almahata Sitta με αριθμό 15. Περίπου 4 εκατοστά σε διάμετρο, φωτογραφήθηκε όπως έπεσε από το διάστημα στην έρημο.

Σημείωση: Στα αραβικά, το Almahata Sitta σημαίνει «Σταθμός Έξι»: μια στάση των σιδηροδρόμων στην έρημο Nubian όπου μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τη φωτεινή βολίδα μετέωρο.