Πυλώνας Σκόνης στο Νεφέλωμα Carina
Μέσα στο κεφάλι του διαστρικού τέρατος είναι ένα αστέρι που το καταστρέφει αργά. Το τέρας, στα δεξιά, είναι στην πραγματικότητα ένας άψυχος πυλώνας αερίων και σκόνης που ξεπερνά σε μήκος το ένα έτος φωτός. Το αστέρι, το οποίο δεν είναι ορατό λόγω τις αδιαφανής σκόνης, εν μέρει εκρήγνυται και εκτινάσσει ακτίνες σωματιδίων.

Παρόμοιες επικές μάχες διεξάγονται σε ολόκληρο το Νεφέλωμα Carina όπου σχηματίζονται αστέρια. Τα αστέρια θα κερδίσουν στο τέλος, καταστρέφοντας τους πυλώνες της δημιουργίας σε περίπου 100.000 χρόνια, και θα δημιουργήσουν ένα ανοιχτό σμήνος αστέρων. Οι ροζ κουκίδες γύρω από την εικόνα είναι πρόσφατα διαμορφωμένα αστέρια που έχουν ήδη απελευθερωθεί από το τέρας της γέννησής τους.

Το τεχνικό όνομα για τα αστρικά αέρια είναι αντικείμενα Herbig-Haro. Το πώς ένα αστέρι δημιουργεί αέρια Herbig-Haro είναι ένα διαρκές θέμα έρευνας, και πιθανόν περιλαμβάνει ένα δίσκο προσαύξησης που στροβιλίζεται γύρω από ένα κεντρικό αστέρι. Ένα δεύτερο εντυπωσιακό αέριο Herbig-Haro εμφανίζεται διαγωνίως, κοντά στο κέντρο της εικόνας.