Ο Κρόνος Μετά την Ισημερία
Η άλλη πλευρά του επιπέδου των δακτυλίων του Κρόνου πλέον φωτίζεται άμεσα από τον Ήλιο. Τα προηγούμενα 15 χρόνια, η νότια πλευρά του Κρόνου και των δακτυλίων του φωτιζόταν από τον ήλιο, αλλά από την ισημερία του Κρόνου, τον Αύγουστο του 2009, ο προσανατολισμός έχει αντιστραφεί.

Το διαστημικό σκάφος Cassini, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, φωτογράφισε το γιγάντιο πλανήτη και τα μεγαλοπρεπή του δαχτυλίδια αμέσως μετά την ισημερία. Ο Κρόνος και η Τηθύς, φαίνονται σε μια ημισέληνο φάση που δεν είναι ορατή από τη Γη.

Καθώς τα δαχτυλίδια εξακολουθούν να δείχνουν σχεδόν απέναντι προς τον Ήλιο, μόνο μια λεπτή σκιά των δακτυλίων του Κρόνου είναι ορατή σε ολόκληρο το κέντρο του πλανήτη. Αναλυτική εξέταση των δακτυλιδιών του Κρόνου, ωστόσο, δείχνει επάλληλα φωτεινά χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται ως ακτίνες και πιστεύεται ότι είναι ομάδες πολύ μικρών ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων πάγου. Η φύση και η δυναμική των ακτίνων δεν είναι πλήρως κατανοητή και παραμένει ένα θέμα προς έρευνα.