Είκοσι πέντε χρόνια πριν, το διαστημικό λεωφορείο Challenger διαλύθηκε ένα λεπτό μετά την εκτόξευσή του, σκοτώνοντας και τα επτά μέλη του σκάφους. Ήταν τόσο τραγωδία όσο και ένα σοκαριστικό γεγονός, οι συνέπειες του οποίου είναι αισθητές ακόμα και σήμερα.

Εβδομήντα τρία δευτερόλεπτα ήταν όλη η διάρκεια της αποστολής. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την τηλεοπτική κάλυψη της εκτόξευσης του διαστημικού λεωφορείου από τη NASA στις 28 Ιανουαρίου του 1986.

Αλλά καθώς ο σχολιασμός σιωπά και τα ίχνη του καπνού σχηματίζονται στον ουρανό, κατέστη σαφές ότι κάτι είχε πάει φρικτά στραβά με την αποστολή του Challenger. Το λεωφορείο γρήγορα αποσυντέθηκε, με την απώλεια των επτά μελών του πληρώματος.

Η πτήση καθυστέρησε για αρκετές ημέρες λόγω του κρύου καιρού. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ασπίδα των πυραύλων απέτυχε εξαιτίας του ελαττωματικού σχεδιασμού, του κρύου καιρού και άλλων παραγόντων. Ήταν η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ είχαν χάσει αστροναύτες κατά την πτήση, και ήταν μια βαθιά απώλεια για τη χώρα.