40.000 Μετέωρα Στον Ουρανό
Από πού προέρχονται τα μετέωρα; Τα ορατά μετέωρα, που αποτελούνται από πάγο και βράχο, έχουν συνήθως μεγέθους κόκκου άμμου και κάποια στιγμή αποκολλήθηκαν από κομήτες.

Πολλές βροχές μετεωριτών έχουν συνδεθεί με γνωστούς κομήτες, αν και ορισμένα παραμένουν ορφανά. Πρόσφατα, μια ομάδα ερευνητών δημιούργησαν ένα δίκτυο με περισσότερες από 100 κάμερες τοποθετημένες σε 25 καλά χωρισμένες τοποθεσίες σε όλη την Ιαπωνία. Αυτό το άνευ προηγουμένου δίκτυο κατέγραψε όχι μόνο 240.000 φωτεινά μετέωρα σε πάνω από δύο χρόνια, αλλά και σχεδόν 40.000 μετέωρα με περισσότερους από έναν σταθμό. Αυτοί οι πολλαπλοί σταθμοί ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, επειδή επέτρεψαν στους παρατηρητές να σχεδιάσουν τις τροχιές των μετεώρων πίσω στο Ηλιακό Σύστημα.

Ο προκύπτων χάρτης εμφανίζεται παραπάνω, με πολλές γνωστές βροχές μετεωριτών να επισημαίνονται από τα τρία πρώτα γράμματα του αστερισμού από όπου προέρχονται. Εκτός από γνωστές βροχές μετεωριτών, έντεκα νέες καταιγίδες εντοπίστηκαν στον ουρανό. Ο ουρανός των μετεώρων διαρκώς μεταβάλλεται, και μπορεί να είναι πιθανό ότι νέες βροχές να εμφανιστούν στο μέλλον. Έρευνες όπως αυτή θα μπορούσαν επίσης να εντοπίσουν ενδεχομένως άγνωστους κομήτες ή αστεροειδείς που μπορεί μια μέρα να περάσουν κοντά από τη Γη.