Γούνα Αλεπούς, ένας Μονόκερος και ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Νέφη λαμπερού αέριου υδρογόνου καλύπτουν αυτή τη πολύχρωμη θέα του ουρανού στον αχνό αλλά ευφάνταστο αστερισμό του Μονόκερου (Monoceros ή Unicorn).

Μια περιοχή σχηματισμού άστρων καταλογογραφημένη ως NGC 2264, το συνονθύλευμα της κοσμικής σκόνης και αερίων βρίσκεται περίπου 2.700 έτη φωτός μακριά και αναμιγνύει ένα κοκκινωπό νεφέλωμα εκπομπής που διεγείρεται από το ενεργητικό φως νεογέννητων άστρων με τα σκοτεινά διαστρικά νέφη σκόνης. Τα σύννεφα σκόνης που βρίσκονται κοντά στα θερμά, νεαρά αστέρια, επίσης αντανακλάνε το φως των αστεριών, σχηματίζοντας μπλε νεφελώματα ανάκλασης.

Το ευρύ μωσαϊκό εκτείνεται σε περίπου 3/4 της μοίρας ή περίπου 1,5 πανσέληνοι, καλύπτοντας 40 έτη φωτός στην απόσταση του NGC 2264. Στους κοσμικούς χαρακτήρες περιλαμβάνονται το Νεφέλωμα Γούνα της Αλεπούς (Fox Fur), της οποίας το περίπλοκο δέρμα βρίσκεται επάνω αριστερά, το φωτεινό μεταβλητό αστέρι S Mon βυθισμένο στην χρωματισμένη μπλε ομίχλη, ακριβώς κάτω από τη Γούνα της Αλεπούς, καθώς και το Νεφέλωμα του Κώνου (Cone Nebula), στο δεξί άκρο. Φυσικά, τα αστέρια του NGC 2264 είναι επίσης γνωστά ως το σύμπλεγμα αστεριών Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Το τριγωνικό σχήμα του δέντρου σχηματίζεται από τα αστέρια που εμφανίζονται εδώ στο πλάι, με την κορυφή του στο Νεφέλωμα του Κώνου και την ευρύτερη βάση του κοντά στο S Mon.