Γενιές Αστεριών
Η γιγάντια περιοχή αστρογέννησης W5 είναι πάνω από 200 έτη φωτός σε πλάτος και βρίσκεται περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό της Κασσιόπης. Τα νέφη ψυχρού αερίου και σκόνης του W5 φαίνεται να φτιάχνουν φανταστικά σχήματα σε αυτό το εντυπωσιακό μωσαϊκό υπέρυθρων εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer.

Στην πραγματικότητα, η έκταση στα δεξιά περιλαμβάνει τις δομές γνωστές ως Πυλώνες Δημιουργίας Άστρων. Νέα στοιχεία δείχνουν ότι διαδοχικές γενεές αστεριών σχηματίζονται στην περιοχή W5 σε ένα διευρυνόμενο μοτίβο σχηματισμού νέων άστρων. Οι ηλικιωμένες, προηγούμενες γενιές των άστρων φαίνεται να μαζεύονται κοντά στο μέσο της τεράστιας κοιλότητας, με τα νεότερα αστέρια να βρίσκονται κοντά στις παρυφές.

Οι άνεμοι και η ακτινοβολία από τα ηλικιωμένα, κεντρικά αστέρια πιθανόν χάραξαν και συμπίεσαν το τριγύρω διαστρικό υλικό, προκαλώντας την κατάρρευση που οδήγησε σε νεότερες, μετέπειτα γενιές αστεριών αρκετά έξω. Στην ψευδώς έγχρωμη εικόνα, θερμαινόμενη σκόνη που βρίσκεται ακόμα μέσα στις κοιλότητες φαίνεται κόκκινη, ενώ τα νεότερα αστέρια σχηματίζονται στις λευκές περιοχές. Η W5 είναι επίσης γνωστή ως IC 1848, και μαζί με την IC 1805, είναι μέρος μιας περίπλοκης περιοχής με την κοινή ονομασία Νεφελώματα Καρδιά και Ψυχή.