Ανεμοδαρμένο Νεφέλωμα
Το NGC 3199 βρίσκεται περίπου 12.000 έτη φωτός μακριά, ένα λαμπερό κοσμικό νέφος στο νότιο αστερισμό Carina. Το νεφέλωμα έχει πλάτος περίπου 75 έτη φωτός σε αυτή την ψευδός χρωματισμένη θέα.

Αν και η μεγάλης έκθεσης εικόνα αποκαλύπτει μια περισσότερο ή λιγότερο πλήρης μορφή δακτυλίου. Κοντά στο κέντρο του δακτυλίου είναι ένα αστέρι Wolf-Rayet, ένα ογκώδες, θερμό, βραχύβιο αστέρι που παράγει έναν έντονο αστρικό άνεμο. Στην πραγματικότητα, τα αστέρια Wolf-Rayet είναι γνωστό ότι δημιουργούν νεφελώματα με ενδιαφέροντα σχήματα καθώς ισχυροί άνεμοι σαρώνουν το τριγύρω διαστρικό υλικό.

Στην περίπτωση αυτή, η φωτεινή πλευρά υποδεικνύει ένα τόξο που παράχθηκε καθώς το αστέρι οργώθηκε μέσω ενός ενιαίου μέσου, όπως μια βάρκα μέσω του νερού. Όμως, οι μετρήσεις έχουν δείξει ότι το αστέρι δεν κινείται στην πραγματικότητα άμεσα προς τη φωτεινή πλευρά. Έτσι, μια πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το υλικό που περιβάλλει το άστρο δεν είναι ομοιόμορφο, αλλά συσσωμάτωμα και πυκνότερο κοντά στο φωτεινό άκρο του ανεμοδαρμένου NGC 3199.