Αποστολή Juno στον Δία
Το διαστημικό σκάφος Juno θα φτάσει στον Δία το 2016 για να μελετήσει το γιγαντιαίο πλανήτη από μια ελλειπτική, πολική τροχιά. Το Juno θα βουτήξει επανειλημμένα μεταξύ του πλανήτη και τις έντονες ζώνες φορτισμένων σωματιδίων, πλησιάζοντας μόλις 5.000 χιλιόμετρα από τις κορυφές των νεφών κατά την πλησιέστερη προσέγγιση του.

Πρωταρχικός στόχος του Juno είναι η βελτίωση της κατανόησης της δημιουργίας και της εξέλιξης του Δία. Το διαστημικό σκάφος θα περάσει ένα χρόνο ερευνώντας την προέλευση του πλανήτη, την εσωτερική του δομή, την βαθιά ατμόσφαιρα και μαγνητόσφαιρα του. Η μελέτη του Juno για τον Δία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την ιστορία του ηλιακού μας συστήματος και θα μας παρέχει νέες πληροφορίες για το πώς τα πλανητικά συστήματα παίρνουν μορφή και αναπτύσσονται στον γαλαξία μας και παραπέρα.

Κύριος ερευνητής του Juno είναι ο Scott Bolton του Southwest Research Institute στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Το Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, διαχειρίζεται την αποστολή. Η Lockheed Martin Space Systems του Ντένβερ, Κολοράντο, κατασκεύασε το διαστημικό σκάφος. Η Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος παρείχε ένα φασματόμετρο υπερύθρων και ένα τμήμα του πειράματος ραδιοκυμάτων.