Δεν Είναι Κομήτης
Γεννημένος στις 26 Ιουνίου του 1730, ο αστρονόμος Charles Messier σάρωσε τον γαλλικό ουρανό του 18ου αιώνα για κομήτες. Για να αποφευχθεί η σύγχυση και να ενισχύσει το κυνήγι κομητών, κατέγραψε επιμελώς αυτό το αντικείμενο με τον αριθμό 27 στη λίστα των αντικειμένων τα οποία σίγουρα δεν είναι κομήτες.

Στην πραγματικότητα, οι αστρονόμοι του 21ου αιώνα θα το χαρακτήριζαν ως ένα πλανητικό νεφέλωμα, αλλά δεν είναι ούτε πλανήτης, παρόλο που μπορεί να φαίνεται στρόγγυλο και να μοιάζει με πλανήτη από ένα μικρό τηλεσκόπιο. Το Messier 27 (Μ27) είναι πλέον γνωστό ότι είναι ένα άριστο παράδειγμα ενός νεφελώματος εκπομπής που δημιουργούνται από αστέρια παρόμοια με τον ήλιο μας όταν ξεμείνουν από τα πυρηνικά καύσιμα στον πυρήνα του. Το νεφέλωμα σχηματίστηκε, καθώς τα εξωτερικά στρώματα του άστρου αποβλήθηκαν στο διάστημα, με μια ορατή λάμψη που δημιουργήθηκε από άτομα που διεγέρθηκαν από το έντονο αλλά αόρατο υπεριώδες φως του ετοιμοθάνατου άστρου.

Γνωστό με το δημοφιλές όνομα Νεφέλωμα Dumbbell, το όμορφα συμμετρικό διαστρικό νέφος αερίου είναι πάνω από 2,5 έτη φωτός σε πλάτος και βρίσκεται περίπου 1.200 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό Αλώπηξ (Vulpecula). Η εντυπωσιακή αυτή σύνθετη εικόνα τονίζει τα χαρακτηριστικά λεπτά αέρια στο νεφέλωμα. Καταγράφηκε από ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο στη Χαβάη χρησιμοποιώντας φίλτρα στενής ζώνης ευαίσθητα σε εκπομπές από άτομα οξυγόνου (εμφανίζεται με πράσινο χρώμα), καθώς και άτομα υδρογόνου. Η εκπομπή υδρογόνου απεικονίζεται με κόκκινο (H-alpha) και πιο αμυδρές γαλαζωπές αποχρώσεις (H-beta).