Επιτέλους
Ένα μέρος του δυτικού χείλους του κρατήρα Endeavour σαρώνει το νότιο τμήμα σε αυτή την έγχρωμη προβολή από το Mars Exploration Rover Opportunity της NASA. Αυτός ο κρατήρας – με διάμετρο περίπου 38 χιλιόμετρα – είναι περισσότερο από 25 φορές μεγαλύτερος από οποιονδήποτε άλλο έχει ήδη προσεγγίσει το Opportunity κατά τη διάρκεια των 90 μηνών στον Άρη. Ο κρατήρας Endeavour ήταν ο προορισμός της ομάδας του Opportunity αφότου το rover τελείωσε την εξερεύνηση του κρατήρα Βικτώρια τον Αύγουστο του 2008. Ο Endeavour προσφέρει πρόσβαση σε μεγαλύτερα γεωλογικά κοιτάσματα από ότι έχει δει το Opportunity μέχρι τώρα.

Αυτή η θέα συνδυάζει φωτογραφίες που λήφθηκαν από την πανοραμική κάμερα του Opportunity την ημέρα 2.678 του Άρη, ή sol, των εργασιών του Rover στον Άρη (6 Αυγούστου 2011). Το Opportunity έφτασε στο χείλος στις 9 Αυγούστου 2011 (Sol 2681).

Η φωτογραφία είναι συνδυασμός εικόνων που λήφθηκαν μέσω τριών διαφορετικών φίλτρων, με μήκη κύματος 753 νανόμετρα (εγγύς υπέρυθρο), 535 νανόμετρα (πράσινο) και 432 νανόμετρα (βιολετί). Αυτό το φυσικό χρώμα είναι η καλύτερη εκτίμηση της ομάδας για το πως θα μοιάζει η επιφάνεια του Άρη αν οι άνθρωποι ήταν εκεί και μπορούσαν να τη δουν. Οι ραφές έχουν εξαλειφθεί από το τμήμα του ουρανού από το ψηφιδωτό ώστε να προσομοιωθεί καλύτερα η θέα που θα έβλεπε ένα όρθιο άτομο στον Άρη.