Μια Επικίνδυνη Ανατολή
Στον πλανήτη Gliese 876d, οι ανατολές ενδέχεται να είναι επικίνδυνες. Αν και κανείς δεν ξέρει τι συνθήκες επικρατούν σε αυτόν τον πλανήτη που βρίσκεται σε κοντινή τροχιά γύρω από το μεταβλητό κόκκινο νάνο αστέρι Gliese 876, η παραπάνω καλλιτεχνική απεικόνιση μας δίνει μια εντύπωση.

Με μια τροχιά μικρότερη του Ερμή και μάζα αρκετές φορές αυτή της Γης, ο Gliese 876d μπορεί να περιστρέφεται τόσο αργά ώστε να υπάρχουν δραματικές διαφορές μεταξύ μέρας και νύχτας. Ο Gliese 876d δείχνει μια σημαντική ηφαιστειακή δραστηριότητα, που ενδεχομένως προκαλείται από βαρυτικές παλίρροιες και εσωτερική θέρμανση του πλανήτη, και, ίσως, πιο ασταθής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το ανατέλλον κόκκινο αστέρι νάνος εμφανίζει μια αστρική μαγνητική δραστηριότητα που περιλαμβάνει δραματικές και βίαιες προεξοχές. Στον ουρανό επάνω, ένα υποθετικό φεγγάρι έχει μια λεπτή ατμόσφαιρα που φεύγει μακριά από τους αστρικούς άνεμους του κόκκινου νάνου. Ο Gliese 876d εξάπτει τη φαντασία εν μέρει επειδή είναι ένας από τους λίγους εξωηλιακούς πλανήτες που βρίσκεται κοντά στην κατοικήσιμη ζώνη του μητρικού του άστρου.