Η Ζώνη Ταραντούλα
Το Νεφέλωμα Ταραντούλα είναι περισσότερο από 1.000 έτη φωτός σε διάμετρο – μία γιγαντιαία περιοχή σχηματισμού άστρων στον γειτονικό μας γαλαξία του Μεγάλου Νέφους του Μαγγελάνου (LMC).

Αυτό το κοσμικό αραχνοειδές έντομο βρίσκεται στο επάνω αριστερό τμήμα αυτού του μωσαϊκού που καλύπτει ένα μέρος του LMC με πάνω από 6.000 έτη φωτός μήκος. Εντός της Ταραντούλας (NGC 2070), έντονη ακτινοβολία, αστρικοί άνεμοι και κρουστικά κύματα των υπερκαινοφανών από την κεντρική περιοχή νεαρών άστρων, καταλογογραφημένης ως R136, ενεργοποιούν τη λάμψη των νεφελωμάτων και σχηματίζουν τα αραχνοειδή νήματα του.

Γύρω από την Ταραντούλα βρίσκονται και άλλες βίαιες περιοχές σχηματισμού άστρων με μικρά αστρικά σμήνη, νήματα και νέφη σε σχήματα φούσκας. Το μικρό, αλλά επεκτατικό απομεινάρι του σουπερνόβα 1987A, το πιο κοντινό σουπερνόβα στη σύγχρονη ιστορία, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της προβολής. Το πλούσιο πεδίο είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο τέσσερα πλήρη φεγγάρια στον ουρανό, και βρίσκεται στο νότιο αστερισμό Dorado.