Κομήτης πάνω από την Καλιφόρνια
Ένας θολός Κομήτης Holmes φαίνεται στο επάνω άκρο αυτής της πολύχρωμης θέας του ουρανού, που καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2008. Το κοκκινωπό νεφέλωμα εκπομπής κάτω είναι το NGC 1499, γνωστό και ως Νεφέλωμα Καλιφόρνια για την ομοιότητά του με το περίγραμμα της πολιτείας στην αμερικανική δυτική ακτή.

Φυσικά, τα δύο κοσμικά νέφη από από τύχη βρίσκονται μαζί σχεδόν στην ίδια ευθεία και φαίνεται να είναι κοντά μεταξύ τους και παρόμοιου μεγέθους. Το Νεφέλωμα Καλιφόρνια έχει στην πραγματικότητα μέγεθος περίπου 100 έτη φωτός και βρίσκεται 1.500 έτη φωτός μακριά, παρασυρόμενο από τον Βραχίονα του Ωρίωνα του σπειροειδή μας Γαλαξία.

Ο κομήτης Holmes είναι περίπου 20 δευτερόλεπτα φωτός σε διάμετρο, και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μόνο 25 λεπτά φωτός μακριά, πέρα από την τροχιά του Άρη. Τα μόρια των αερίων της ουράς του κομήτη φθορίζουν στο φως του ήλιου. Η λάμψη του Νεφελώματος της Καλιφόρνιας είναι χαρακτηριστικό των ατόμων υδρογόνου σε συνδυασμό με ηλεκτρόνια, που είχαν αρχικά αφαιρεθεί μακριά (ιονισμένα) από το υπεριώδες φως των άστρων. Το Xi του Περσέα που παρέχει την ενεργητική αστροφεγγιά βρίσκεται κάτω από το νεφέλωμα.