Μυστηριώδης Όξινη Ομίχλη
Γιατί μια όξινη ομίχλη εξαπλώθηκε σε όλη την Αφροδίτη; Τα ασυνήθιστα νέφη ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιο του 2008 από το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Venus Express της ESA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη.

Η φωτεινή και λεία ομίχλη, όπως ανακάλυψε το Venus Express, ήταν πλούσια σε θειικό οξύ, το οποίο δημιουργήθηκε όταν μια άγνωστη διαδικασία υδρατμών και διοξείδιο του θείου από τα χαμηλότερα επίπεδα της ανώτερης ατμόσφαιρας της Αφροδίτης. Εκεί, το φως του ήλιου διέσπασε αυτά τα μόρια μεταξύ τους και μερικά απ’ αυτά ανασυστάθηκαν στο πτητικό θειικό οξύ. Κατά τη διάρκεια μόλις λίγων ημερών, τα ομαλά όξινα σύννεφα εξαπλώθηκαν από το Νότιο Πόλο της Αφροδίτης στον μισό πλανήτη.

Οι παραπάνω ψευδό-έγχρωμη εικόνα της Αφροδίτης λήφθηκε στις 23 Ιουλίου 2008 στο υπεριώδες φως, και δείχνει την ασυνήθιστη μείωση της ορατότητας και τις σχετικά ομαλές περιοχές στο κάτω μέρος της εικόνας. Τι ακριβώς είναι αυτό που προκαλεί το διοξείδιο του θείου και το νερό σε ατμό δεν είναι γνωστό, αλλά πιθανόν είναι κάποια εσωτερική διαδικασία της ατμόσφαιρας της Αφροδίτης.