Περιοχή Σχηματισμού Αστεριών
Πώς σχηματίζονται τα αστέρια; Για την καλύτερη κατανόηση της πολύπλοκης και χαοτικής διαδικασίας, οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble για να φωτογραφίσουν με εξαιρετική λεπτομέρεια την περιοχή σχηματισμού αστεριών LH 95 στον κοντινό γαλαξία Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου.

Συνήθως μόνο τα πιο φωτεινά, πιο μπλε, τα περισσότερο ογκώδη αστέρια σε μια περιοχή σχηματισμού αστέρων είναι ορατά, αλλά η παραπάνω εικόνα ελήφθη σε υψηλή ανάλυση και σε συγκεκριμένα χρώματα που πολλά νεοσχηματισμένα αστέρια που είναι πιο κίτρινα, πιο αμυδρά, και λιγότερο ογκώδη είναι επίσης ορατά. Επίσης ορατή στην παραπάνω ψευδό-χρωματισμένη εικόνα είναι μια μπλε γυαλάδα του διάχυτου αέριου υδρογόνου που θερμαίνεται από τα νεαρά αστέρια, και σκοτεινή σκόνη που δημιουργείται από αστέρια ή κατά τη διάρκεια εκρήξεων σουπερνόβα.

Μελετώντας τις θέσεις και την αφθονία αστεριών μικρής μάζας σε περιοχές μορφοποίησης αστεριών και τα τριγύρω μοριακά νέφη μας βοηθούν να αποκαλυφθούν οι συνθήκες που ήταν παρόντες όταν σχηματίστηκαν. Η LH 95 εκτείνεται σε περίπου 150 έτη φωτός και βρίσκεται 160.000 έτη φωτός μακριά προς τον νότιο αστερισμό του Ξιφία (Dorado).