Εξωγήινα Φώτα
Οι ερευνητές θα πρέπει να ψάξουν για φώτα πόλεων έξω από το ηλιακό μας σύστημα στην έρευνα τους για αναζήτηση εξωγήινης ζωής, λένε δύο Αμερικάνοι αστρονόμοι.

Ο Avi Loeb του Κέντρου Harvard-Smithsonian για την Αστροφυσική και ο Edwin Turner του πανεπιστημίου του Princeton εικάζουν ότι οι εξωγήινοι θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες παρόμοιες με τις γήινες και ότι κάθε νοήμον ζωή που εξελίχθηκε υπό το φως από το πλησιέστερο αστέρι της είναι πιθανό να έχουν τεχνητό φωτισμό κατά τις ώρες του σκότους.

“Η αναζήτηση εξωγήινων πόλεων θα ήταν ένας μακρινός στόχος, αλλά δεν θα απαιτήσει πρόσθετους πόρους,” δήλωσε ο Loeb. “Και αν επιτύχουμε, θα άλλαζε την αντίληψή μας για τη θέση μας στο σύμπαν.”

Η διάκριση φώτων πόλεων σε έναν πλανήτη από το έντονο φως του μητρικού του αστεριού θα ήταν δύσκολο, αναγνωρίζουν, και θα απαιτούσε μελλοντικές γενιές πιο ευαίσθητων τηλεσκοπίων.

Όπως οι γήινες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί από το ραδιόφωνο και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις στις καλωδιακές τεχνολογίες και στις οπτικές ίνες, έχουμε γίνει λιγότερο ανιχνεύσιμοι στους εξωγήινους, και αν ισχύει το ίδιο και για τους εξωγήινους πολιτισμούς, τότε τα τεχνητά φώτα μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους εντοπίσουμε από μακριά.

Πηγή: upi.com