Τρία Νεφελώματα
Φίλτρα στενής ζώνης και μια παλέτα ψευδό-χρωμάτων δίνουν σε αυτά τα τρία νεφελώματα μια εντυπωσιακή εμφάνιση έναντι του κοσμικού καμβά του γαλαξιακού κέντρου. Και τα τρία είναι αστρικά φυτώρια περίπου 5.000 έτη φωτός μακρυά, προς τον πλούσιο σε νεφελώματα αστερισμό του Τοξότη.

Τον 18ο αιώνα, ο αστρονόμος Charles Messier καταλογογράφησε δύο από αυτά· το πολύχρωμο M8, επάνω και δεξιά του κέντρου, και το συμπαγές M20 στα αριστερά. Το τρίτο, NGC 6559, βρίσκεται κάτω δεξιά. Με πάνω από εκατό έτη φωτός διάμετρο, το M8 είναι επίσης γνωστό ως το Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας. Διαιρεμένο από συσκοτισμένες λωρίδες σκόνης, το δημοφιλές παρατσούκλι του M20 είναι το Τρισχιδές.

Στη σύνθετη εικόνα, οι στενές γραμμές εκπομπής από το θείο, το υδρογόνο και τα άτομα οξυγόνου που καταγράφονται μέσα από τα φίλτρα, αντιστοιχίζονται με κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα αντίστοιχα. Ο συνδυασμός χρωμάτων έγινε δημοφιλής στις εικόνες του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble. Αλλά για τα επίγεια τηλεσκόπια, τα φίλτρα στενής ζώνης μπορούν και απορρίπτουν το συντριπτικό φως της φωτορύπανσης και συλλαμβάνουν συναρπαστικές εικόνες του σύμπαντος από τους αστικούς ουρανούς.