Ένα Ανώμαλο Σήμα
Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα τι προκάλεσε αυτό το σήμα. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να προέρχονται από μια εξωγήινη νοημοσύνη. Τα φωτεινά χρώματα στο μπλε φόντο υποδεικνύουν ότι ένα ανώμαλο μήνυμα ελήφθη εδώ στη Γη από ένα ραδιοτηλεσκόπιο που εμπλέκεται στην Αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης (SETI).

Η αναζήτηση για αυτά τα σήματα είναι σε εξέλιξη από διάφορες ομάδες, όπως εθελοντές-μέλη της SETI. Στον κάθετο άξονα φαίνεται ο χρόνος και στον οριζόντιο άξονα η συχνότητα. Αν και αυτό το ισχυρό μήνυμα ποτέ δεν αναγνωρίστηκε με βεβαιότητα, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει σε αυτό πολλά χαρακτηριστικά μιας πιο πεζής και τελικά επίγειας προέλευσης.

Σε αυτή την περίπτωση, μια κορυφαία πιθανότητα είναι ότι το σήμα προέρχεται από μια ασυνήθιστη διαφοροποίηση ανάμεσα σε έναν δορυφόρο GPS και αγνώστων επίγειων πηγών. Πολλά ασυνήθιστα σήματα από το διάστημα παραμένουν άγνωστα. Κανένα σήμα μέχρι τώρα δεν ήταν αρκετά ισχυρό ή μεγάλης διάρκειας ώστε να προσδιοριστεί σαφώς ότι προέρχεται από μια εξωγήινη νοημοσύνη.