Έξι Κόσμοι
Έξι κόσμοι περιστρέφονται γύρω από το Kepler-11, ένα αστέρι παρόμοιο με τον Ήλιο, 2.000 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Κύκνου. Η ανακάλυψη βασίζεται σε δεδομένα από τον διαστημικό πλανητικό κυνηγό πλανητών της NASA, το Kepler. Συγκρινόμενο με το ηλιακό μας σύστημα σε αυτήν την εικόνα, πέντε εκ των πλανητών σε τροχιά γύρω από το Κέπλερ-11 βρίσκονται πιο κοντά στο μητρικό τους αστέρι από ότι ο Ερμής με τον Ήλιο, με τροχιακές περιόδους που κυμαίνονται από 10 έως 47 ημέρες.

Και οι έξι είναι μεγαλύτεροι από τη Γη και πιθανόν να αποτελούνται από μείγματα βραχώδους υλικού και αερίου. Η παρουσία, τα μεγέθη, και οι μάζες τους έχουν καθοριστεί από προσεκτική παρακολούθηση καθώς οι πλανήτες σκοτεινιάζουν ελάχιστα το φως του Kepler-11 όταν διέρχονται μπροστά από το άστρο. Στην πραγματικότητα, τον Αύγουστο του 2010 το τηλεσκόπιο και η κάμερα του Κέπλερ κατέγραψαν ταυτόχρονη διέλευση τριών πλανητών του συστήματος.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική της διέλευσης η αποστολή Κέπλερ έχει εντοπίσει μέχρι τώρα πάνω από 1.200 υποψηφίους εξωπλανήτες σε ένα οπτικό πεδίο που καλύπτει μόλις περίπου 1/400 του ουρανού. Τα δελεαστικά αποτέλεσμα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλοί ανεξερεύνητοι πλανήτες σε τροχιά γύρω από τα αστέρια του γαλαξία μας.