Αστέρια Εναντίον Βουνών
Αστέρια εναντίων αέριων βουνών στο NGC 2174 και νικητής είναι τα αστέρια. Πιο συγκεκριμένα, το ενεργητικό φως και οι άνεμοι από τα ογκώδη νεοσυσταθείσα αστέρια εξατμίζουν και διασπέρνουν τα σκοτεινά αστρικά βρεφοκομεία στα οποία σχηματίστηκαν.

Οι δομές του NGC 2174 είναι στην πραγματικότητα πολύ λεπτότερες από τον αέρα και εμφανίζονται ως βουνά λόγω των σχετικά μικρών ποσών αδιαφανής διαστρικής σκόνης. Ένα λιγότερο γνωστό θέαμα στον πλούσιο σε νεφελώματα αστερισμό του Ωρίωνα, το NGC 2174 μπορεί να φανεί με κιάλια κοντά στο κεφάλι του ουράνιου κυνηγού. Περίπου 6.400 έτη φωτός μακριά, ολόκληρο το λαμπερό κοσμικό νέφος καλύπτει μια περιοχή μεγαλύτερη από την πανσέληνο και περιβάλλει ανοιχτά σμήνη νέων άστρων.

Η παραπάνω εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δείχνει μια πυκνή εσωτερική περιοχή, που εκτείνεται μόνο περίπου τρία έτη φωτός, και εμφανίζει το κόκκινο υδρογόνο εκπομπής σε πράσινο χρώμα και τις εκπομπές θείου σε κόκκινο και του οξυγόνου σε μπλε χρώμα. Μέσα σε λίγα εκατομμύρια χρόνια, τα αστέρια κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσουν τελείως και ολόκληρο το βουνό σκόνης θα διασπαρεί.