Κοσμικός Ιστός
Είναι η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη περιοχή σχηματισμού αστεριών σε όλη τη γαλαξιακή γειτονιά. Βρίσκεται στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, έναν μικρό γαλαξία-δορυφόρο σε τροχιά γύρω από τον Γαλαξία μας, και η αραχνοειδή εμφάνιση της περιοχής είναι υπεύθυνη για τη λαϊκή ονομασία του, το Νεφέλωμα Tarantula.

Αυτή η ταραντούλα, ωστόσο, έχει διάμετρο περίπου 1.000 έτη φωτός. Αν τοποθετούνταν στην απόσταση του Νεφελώματος του Ωρίωνα, το πλησιέστερο αστρικό βρεφοκομείο στη Γη μόλις 1.500 έτη φωτός μακριά, θα φαινόταν να κάλυπτε περίπου 30 μοίρες (60 πλήρη φεγγάρια) στον ουρανό.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του νεφελώματος είναι ορατές στην παραπάνω εικόνα που φαίνεται σε επιστημονικά χρώματα. Ο ψιλόλιγνος βραχίωνας του νεφελώματος Tarantula περιβάλλει το NGC 2070, ένα σμήνος αστέρων που περιέχει μερικά από τα φωτεινότερα και πιο ογκώδη γνωστά αστέρια, ορατά σε μπλε χρώμα στα δεξιά. Δεδομένου ότι τα ογκώδη αστέρια ζουν γρήγορα και πεθαίνουν νέα, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η κοσμική Tarantula βρίσκεται επίσης κοντά στην τοποθεσία του πλησιέστερου πρόσφατου σουπερνόβα.