Λέιζερ Χτυπάει το Γαλαξιακό Κέντρο
Γιατί αυτοί οι άνθρωποι ρίχνουν ένα ισχυρό λέιζερ στο κέντρο του Γαλαξία μας; Ευτυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα σε έναν γαλαξιακό πόλεμο. Αντίθετα, οι αστρονόμοι στο Very Large Telescope (VLT) στη Χιλή προσπαθούν να μετρήσουν τις στρεβλώσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης γήινης ατμόσφαιρας.

Η συνεχής φωτογράφιση των ατόμων σε μεγάλο υψόμετρο άτομα ερεθισμένα από το λέιζερ – που εμφανίζονται σαν ένα τεχνητό αστέρι – επιτρέπει στους αστρονόμους να μετρήσουν άμεσα την ατμοσφαιρική θόλωση. Αυτές οι πληροφορίες ανατροφοδοτούν τον καθρέφτη του τηλεσκοπίου VLT ο οποίος στη συνέχεια παραμορφώνεται ελαφρά ώστε να ελαχιστοποιηθεί αυτό το θόλωμα.

Σε αυτή την περίπτωση, το VLT παρατηρούσε το κέντρο του Γαλαξία μας, και έτσι η ατμοσφαιρική θόλωση της Γης προς αυτή την κατεύθυνση ήταν απαραίτητη. Όσον αφορά τις γαλαξιακές μάχες, όταν το λέιζερ παρατηρείται από το κέντρο του Γαλαξία μας, δεν αναμένονται απώλειες. Στην πραγματικότητα, το φως από αυτό το ισχυρό λέιζερ θα συνδυαστεί με το φως από τον Ήλιο και θα εμφανίζεται σε συνδυασμό τόσο φωτεινό όσο ένα αμυδρό και μακρινό αστέρι.