Το Αντικείμενο της Hanny
Το Voorwerp Hanny, ολλανδικά για «Αντικείμενο της Hanny», είναι τεράστιο, περίπου το μέγεθος του δικού Γαλαξία μας. Λαμπυρίζοντας έντονα στο πρασινωπό φως που παράγεται από ιονισμένα άτομα οξυγόνου, το μυστηριώδες αντικείμενο είναι κάτω από τον σπειροειδή γαλαξία IC 2497 σε αυτήν την προβολή από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Και οι δύο βρίσκονται σε απόσταση περίπου 650 εκατομμυρίων ετών φωτός στον αχνό αστερισμό του Λέοντα. Στην πραγματικότητα, το τεράστιο πράσινο νέφος είναι ύποπτο ότι αποτελεί μέρος μιας παλιρροϊκής ουράς υλικού που φωτίζεται από ένα κβάζαρ στο κέντρο του IC 2497. Τροφοδοτούμενο από μια τεράστια μαύρη τρύπα, το κβάζαρ ξαφνικά απενεργοποιήθηκε, αφήνοντας μόνο τον γαλαξία και το λαμπερό voorwerp ορατά σε τηλεσκόπια στα οπτικά μήκη κύματος.

Η οξύς εικόνα του Hubble υποδεικνύει επίσης μια περιοχή σχηματισμού άστρων στην voorwerp, που εμφανίζεται σε κίτρινο χρώμα στην πλευρά κοντά στον IC 2497. Αυτή η περιοχή πιθανώς συμπιέστηκε από την εκροή αερίων από τον πυρήνα του γαλαξία. Το αξιοσημείωτο μυστηριώδες αντικείμενο ανακαλύφθηκε από την Ολλανδή δασκάλα Hanny van Arkel το 2007, ενώ συμμετείχε στο έργο Galaxy Zoo. Το Galaxy Zoo επιστρατεύει το κοινό για να κατατάξει τους γαλαξίες από την έρευνα Sloan Digital Sky, και πιο πρόσφατα εικόνες του Hubble.