Γαλαξίες Κελύφη στους Ιχθείς
Αυτή η πολύχρωμη κοσμική θέα διαθέτει ένα ιδιόμορφο σύστημα γαλαξιών καταλογογραφημένο ως Arp 227 περίπου 100 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Κολυμπάει μέσα στα όρια του αστερισμού των Ιχθύων και αποτελείται από τους δύο γαλαξίες που είναι εμφανείς στα αριστερά· τον περίεργο γαλαξία κέλυφος NGC 474 και τον μπλε, σπειροειδή γείτονα του, τον NGC 470.

Τα αχνά, ευρεία τόξα ή κελύφη του NGC 474 θα μπορούσαν να έχουν σχηματιστεί από μια βαρυτική συνάντηση με τον γειτονικό NGC 470. Εναλλακτικά τα κελύφη θα μπορούσαν να προκληθούν από μια συγχώνευση με έναν μικρότερο γαλαξία που παράγει ένα αποτέλεσμα ανάλογο με τους κυματισμούς στην επιφάνεια μιας λίμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μεγάλος γαλαξίας στη δεξιά πλευρά της βαθιάς εικόνας, ο NGC 467, φαίνεται να περιβάλλεται από εξασθενημένα κελύφη, επίσης απόδειξη ενός άλλου αλληλεπιδρώντος συστήματος γαλαξιών. Ενδιαφέρον γαλαξίες υποβάθρου είναι διάσπαρτοι γύρω από το πεδίο που περιλαμβάνει επίσης αιχμηρά αστέρια του δικού μας γαλαξία. Το οπτικό πεδίο της εικόνας εκτείνεται σε 25 λεπτά του τόξου, ή περίπου 1/2 βαθμό της μοίρας στον ουρανό.