Στις 6 Ιουνίου 2012, μια διέλευση της Αφροδίτης μπροστά από το πρόσωπο του Ήλιου θα είναι ορατή από πολλά μέρη του κόσμου. Αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο και συναρπαστικό γεγονός και η επόμενη διέλευση της Αφροδίτης δεν θα είναι ορατή από τη Γη για άλλα 120 χρόνια. Επομένως αυτή θα είναι η τελευταία διέλευση της εποχής μας, καθώς είναι απίθανο κάποιος που ζει σήμερα να είναι ζωντανός τα επόμενα 120 χρόνια.

Η διέλευση μπορεί να μας πει περισσότερα για την Αφροδίτη, τον Ήλιο και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εύρεση εξωηλιακών πλανητών. Μια ομάδα κινηματογραφιστών από την Ολλανδία εργάζονται πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ για αυτό το γεγονός και αναζητούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους και ιστορικούς για να συμμετάσχουν.

“Η ταινία θα επισημαίνει τρεις ομάδες ανθρώπων: τους επιστήμονες που θα παρατηρήσουν τη Διάβαση και θα μελετήσουν την Αφροδίτη και εξωπλανήτες, ερασιτέχνες και σπουδαστές που θα ξανακάνουν το πείραμα του προσδιορισμού του μεγέθους του Ηλιακού Συστήματος και επαγγελματίες ή / και ερασιτέχνες ιστορικούς με πρόθεση να παρατηρήσουν την Διάβαση με όργανα του 18ου και 19ου αιώνα”, λένε οι δημιουργοί της ταινίας από την Lightcurve Films. “Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας σχετικά με το έργο, αν σας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε.”

http://transitofvenus.nl/wp/