Το Νεφέλωμα της Βορείου Αμερικής στο Υπέρυθρο
Το Νεφέλωμα της Βορείου Αμερικής μπορεί να κάνει αυτό που οι περισσότεροι Βορειοαμερικάνοι δεν μπορούν – να σχηματίσει αστέρια. Το ακριβές σημείο όπου στο νεφέλωμα αυτά τα αστέρια σχηματίζονται ως επί το πλείστον επισκιάζεται από μερική από την πυκνή σκόνη του νεφελώματος που είναι αδιαφανής στο ορατό φως.

Ωστόσο, μια νέα όψη του Νεφελώματος της Βορείου Αμερικής στο υπέρυθρο φως από το τροχιακό τηλεσκόπιο Spitzer κοίταξε μέσα από ένα μεγάλο μέρος της σκόνης και αποκάλυψε χιλιάδες νεοσυσταθείσα αστέρια.

Το Νεφέλωμα της Βορείου Αμερικής
Η παραπάνω εικόνα είναι ακριβώς η ίδια περιοχή τραβηγμένη στο οπτικό φάσμα.

Η νέα υπέρυθρη εικόνα έξυπνα αιχμαλωτίζει τα νεαρά αστέρια σε διάφορα στάδια σχηματισμού τους, από πυκνούς κόμβους αερίου και σκόνης, από περιβάλλοντες δίσκους και εκπεμπόμενου αερίου, μέχρι καθαρά από τα κουκούλια τη γέννησή τους. Το Νεφέλωμα της Βορείου Αμερικής (NGC 7000) εκτείνεται σε περίπου 50 έτη φωτός και βρίσκεται περίπου 1.500 έτη φωτός μακριά προς τον αστερισμό του Κύκνου. Αν και όλα τα αστερία που αποτελούν το νεφέλωμα είναι γνωστά, ποια από αυτά τα ογκώδη αστέρια εκπέμπουν το ενεργητικό φως που δίνει την ιονισμένη κόκκινη λάμψη είναι ακόμη υπό συζήτηση.