Αέναος Ωκεανός
Ένα από τα πιο διάσημα έργα του Ολλανδού καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι το Starry Night, το οποίο απεικονίζει τα αστέρια σαν τεράστιους άσπρους στροβίλους.

Αλλά ανεξάρτητα από το τι μπορεί να κάνει ο μετα-ιμπρεσιονιστής ζωγράφος, η Μητέρα Φύση μπορεί να το κάνει καλύτερα. Όταν η NASA οπτικοποίησε τα επιφανειακά ρεύματα των ωκεανών σε όλο τον κόσμο το αποτέλεσμα φαινόταν αξιόλογα όπως το έργο από το 1889 του περίφημου Βαν Γκογκ. Η οπτικοποίηση παράχθηκε από ένα υπολογιστικό μοντέλο που η διαστημική υπηρεσία ονομάζει “Εκτίμηση της Κυκλοφορίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ωκεανού, Φάση ΙΙ” – ή ECCO2.

Το μοντέλο βασίζεται σε ρεύματα από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007. Η NASA δήλωσε: “Το ECCO2 είναι ένα μοντέλο υψηλής ανάλυσης του παγκόσμιου ωκεανού και του θαλάσσιου πάγου. Το ECCO2 επιχειρεί να μοντελοποιήσει τους ωκεανούς και τους θαλάσσιους πάγους σε όλο και πιο ακριβείς αναλύσεις που αρχίζουν να αναλύουν δίνες των ωκεανών και άλλων στενών ρευμάτων που μεταφέρουν θερμότητα και άνθρακα στους ωκεανούς. “Το ECCO2 μοντέλο προσομοιώνει ροές των ωκεανών σε όλα τα βάθη, αλλά μόνο τα επιφανειακά ρεύματα χρησιμοποιούνται στην παρούσα οπτικοποίηση”. Στόχος είναι να παραχθεί μια “απλή, έντονη εμπειρία”. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι είναι η Μητέρα Φύση στην καλλιτεχνική καλύτερή της.