Γιγαντιαίος Γαλαξίας
Πάνω από 400.000 έτη φωτός σε διάμετρο, ο NGC 6872 είναι ένας τεράστιος σπειροειδής γαλαξίας, τουλάχιστον 4 φορές το μέγεθος του δικού μας Γαλαξία.

Περίπου 200 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, προς τον νότιο αστερισμό Παγώνι (Pavo), ο αξιοσημείωτος γαλαξίας πήρε το σχήμα του λόγω της συνεχιζόμενης βαρυτικής αλληλεπίδρασης, που πιθανόν οδηγεί σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση με τον κοντινό μικρότερο γαλαξία IC 4970. Ο IC 4970 φαίνεται ακριβώς κάτω και δεξιά από τον πυρήνα του γιγαντιαίου γαλαξία σε αυτό το κοσμικό έγχρωμο πορτρέτο από το 8 μέτρων τηλεσκόπιο Gemini South στη Χιλή. Η ιδέα για αυτή την εικόνα της τιτάνιας σύγκρουσης των γαλαξιών προέρχεται από έναν διαγωνισμό της Λέσχη Αστρονομίας του αστεροσκοπείου Gemini στο Σίδνεϊ.

Εκτός από την έμπνευση και τις αισθητικές πτυχές, τα μέλη της λέσχης υποστήριξαν ότι μια έγχρωμη εικόνα θα είναι πολλά περισσότερα από απλώς μια όμορφη εικόνα. Στο νικητήριο δοκίμιο τους, σημείωσαν ότι “Αν αρκετά έγχρωμα δεδομένα παράγονταν στην εικόνα μπορεί να αποκάλυπταν εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς πληθυσμούς των αστεριών, σχηματισμούς αστεριών, τον σχετικό ρυθμό σχηματισμού αστέρων λόγω της αλληλεπίδρασης και την έκταση της παρουσίας σκόνης και αερίου σε αυτούς τους γαλαξίες”.