Οι Ήλιοι και οι Πλανήτες του Kepler
Χρησιμοποιώντας τον διαστημικό κυνηγό πλανητών Κέπλερ, οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει 1.235 υποψήφιους πλανήτες σε τροχιά γύρω από άλλους ήλιους από τότε που η αποστολή Kepler ξεκίνησε το 2009 να ψάχνει για κόσμους παρόμοιους με τη Γη.

Για να τους βρει, το Κέπλερ παρακολουθεί ένα πλούσιο αστρικό πεδίο για τον εντοπισμό διελεύσεων πλανητών από τη μικρή εξασθένιση του αστρικού φωτός που προκαλείται από τη διέλευση ενός πλανήτη μπροστά από το μητρικό του άστρο. Σε αυτή την αξιοσημείωτη εικόνα, το σύνολο των υποψηφίων πλανητών του Κέπλερ φαίνονται μπροστά από τα μητρικά αστέρια ταξινομημένα κατά σειρά μεγέθους από πάνω αριστερά προς τα δεξιά κάτω.

Οι εικονικοί αστρικοί δίσκοι και οι σιλουέτες των διερχόμενων πλανητών φαίνονται στην ίδια σχετική κλίμακα, με κορεσμένα χρώματα αστέρων. Φυσικά, κάποια αστέρια δείχνουν περισσότερους από έναν πλανήτη σε διέλευση, αλλά ίσως χρειαστεί να δείτε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση για να τους εντοπίσετε όλους. Για αναφορά, ο Ήλιος φαίνεται στην ίδια κλίμακα, μόνος του κάτω από την πρώτη γραμμή στα δεξιά. Μπροστά από τον δίσκο του ήλιου είναι ορατοί τόσο ο Δίας όσο και η Γη.