Πλανητικό Νεφέλωμα
Το NGC 2438 είναι ένα πλανητικό νεφέλωμα, το αέριο σάβανο που εκτοξεύεται μακριά από ένα ετοιμοθάνατο αστέρι παρόμοιο με τον ήλιο δισεκατομμυρίων ετών του οποίου η κεντρική δεξαμενή του καύσιμου υδρογόνου, έχει εξαντληθεί.

Περίπου 3.000 έτη φωτός μακριά βρίσκεται εντός των ορίων του αστερισμού Πρύμνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το NGC 2438 φαίνεται επίσης να βρίσκεται στα περίχωρα του φωτεινού, σχετικά νεαρού ανοιχτού σμήνους αστέρων M46. Αλλά το κεντρικό αστέρι του πλανητικού νεφελώματος όχι μόνο είναι πολύ πιο ηλικιωμένο από τα αστέρια του M46, αλλά κινείται μέσα στο χώρο με διαφορετική ταχύτητα από το αστρικό σμήνος.

Εκτιμήσεις απόστασης τοποθετούν το NGC 2438 σε απόσταση μικρότερη από το M46 και έτσι το νεφέλωμα εμφανίζεται στο προσκήνιο, μόνο κατά τύχη στην οπτική επαφή με το νεαρό σμήνος αστεριών. Αυτή η μεγάλης έκθεσης εικόνα του NGC 2438 αναδεικνύει ένα λαμπερό φωτοστέφανο του ατομικού αερίου με πλάτος πάνω από 4,5 έτη φωτός, που προεξέχει πέραν από τον φωτεινότερο εσωτερικό δακτύλιο του νεφελώματος. Παρόμοια φωτοστέφανα έχουν βρεθεί σε εικόνες άλλων πλανητικών νεφελωμάτων, που παράγονται κατά τις νωρίτερες ενεργές φάσεις των γερασμένων κεντρικών αστέρων.