Σπινθηρίζοντας
Στις 4 Ιουνίου 2010, ο Βασιλίσκος, το άλφα αστέρι του αστερισμού του Λέοντα, και ο περιπλανώμενος πλανήτης Άρης ήταν περίπου στην ίδια φαινόμενη λαμπρότητα, χωρισμένοι στον ουρανό κατά 1,5 μοίρες. Μια έξυπνη και δημιουργική έκθεση 10 δευτερολέπτων από μια αιωρούμενη μηχανή κατέγραψε αυτά τα γυροσκοπικά μονοπάτια της ουράνιας σύζευξης.

Μπορείτε να βρείτε ποια διαδρομή ανήκει στο αστέρι και ποια στον πλανήτη; Υπόδειξη: η ατμοσφαιρική αναταραχή προκαλεί την εικόνα του άστρου να σπινθηροβολεί ή να διαφέρει σε φωτεινότητα και χρώμα πιο εύκολα από ό,τι στον πλανήτη. Ο σπινθηρισμός είναι πιο έντονος, επειδή το αστέρι είναι ουσιαστικά ένα σημείο πηγής φωτός που φαίνεται ως μια στενή δέσμη ακτίνων φωτός. Οι ταχέως μεταβαλλόμενες διαθλάσεις λόγω της αναταραχής κατά μήκος της ορατής γραμμής επηρεάζει διαφορετικά τα χρώματα του φωτός με διαφορετικά ποσά και γενικά παράγει ένα λαμπυρίζων αποτέλεσμα.

Αλλά ο Άρης είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι τα μακρινά αστέρια και μια εκτεταμένη πηγή φωτός. Αν και μικρός, ο δίσκος του φαίνεται ως μια δέσμη ακτίνων φωτός που είναι πολύ ευρύτερη σε σύγκριση με ένα αστέρι και έτσι, κατά μέσο όρο, επηρεάζεται λιγότερο από μικρής κλίμακας αναταράξεις. Το αποτέλεσμα είναι το κυμαινόμενο, σαν ουράνιο τόξο μονοπάτι του Βασιλίσκου (αριστερά) και το πιο σταθερό, με συνέπεια κοκκινωπό μονοπάτι του Άρη.