Ακόμα Πιο Μακρυά
Ποιο είναι το πιο απομακρυσμένο διαστημικό σκάφος της ανθρωπότητας; Το Voyager 1 που εκτοξεύτηκε το 1977 κατέχει πλέον αυτόν τον τίτλο με 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά από τον Ήλιο. Αυτό αντιστοιχεί σε 16,5 ώρες φωτός ή 120 Αστρονομικές Μονάδες (AU).

Αυτό το γραφικό δείχνει τη θέση του Voyager 1 σε σχέση με το εξωτερικό ηλιακό σύστημα (άνω και πλαϊνή θέα) μαζί με άλλα μακρινά διαστημικά σκάφη. Επόμενο πιο μακρινό, το Pioneer 10 βρίσκεται περίπου 15,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά από τον Ήλιο, αν και στην αντίθετη πλευρά του ηλιακού συστήματος από το Voyager 1. Το Voyager 2 και Pioneer 11, και τα δύο επίσης πολύ πιο πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα, βρίσκονται στα 14,2 δισεκατομμύρια και 12,4 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο, αντίστοιχα.

Καθ οδόν προς τον Πλούτωνα, το διαστημόπλοιο New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) βρίσκεται επί του παρόντος 3 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο και θα συναντήσει το σύστημα του Πλούτωνα τον Ιούλιο του 2015. Όλα αυτά τα διαστημόπλοια έχουν χρησιμοποιήσει βαρυτική βοήθεια για να αυξήσουν τις ταχύτητες τους στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Το Voyager 1 κινείται γρηγορότερα, ξεφεύγοντας από το ηλιακό σύστημα με περίπου 17 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο. Ακόμα σε λειτουργία, και τα δύο Voyagers κατευθύνονται προς το εξωτερικό όριο του ηλιακού μας συστήματος, σε αναζήτηση της ηλιόπαυσης και τις αρχές του διαστρικού διαστήματος.